Multi au trecut prin asta…Astepti nu stiu cat timp, strangi bani si apoi in sfarsit iti cumperi chitara visurilor tale (poate fi orice de la o clasica cu grif stramb, la un epiphone invader).Deci ai in sfarsit chitara.Si acum ce?O iei in mana, ciupesti corzi la aiureala si atat?Nu merge asa…Urmatorul pas este invatarea unor acorduri de baza si exersarea lor pana cand sunt stiute bine.Pentru inceput, voi prezenta acordurile cu care ar trebui ca fiecare sa inceapa.Pentru inceput, acordurile majore.

Voi imparti acestea in 3 grupe micute in functie de gradul de dificultate:

Prima grupa:

acorduri

De la stanga la dreapta aveti acordurile Mi major (E); La major (A) ; Re Major (D)

Cu aste 3 acorduri va veti intalni mult timp si este bine sa le prindeti din timp.Dupa ce le-ati exersat pe astea mult si bine, puteti trece mai departe la alte acorduri.

A doua grupa:

acorduri

acorduri

Iata cea de-a 2-a grupa de acorduri.Aceste acorduri sunt putin mai dificile deoarece necesita o “cracanare” a degetelor mai mare;Aveti de la stanga la dreapta acordul Do major (C); acordul Sol major (G); exersati-le si pe acestea ca sunt si ele foarte des folosite.

A treia grupa:

acorduriIII

A 3a si ultima grupa de acorduri majore;Fa major (F) si Si major (B).Aceste acorduri sunt mai grele deoarece necesita o tehnica numita barree.Aceasta tehnica consta in apasarea pe toate corzile de pe o tasta cu un singur deget (asta inseamna dunga aia mare si neagra).Nu trebuie neaparat sa sariti pe ele imediat ce ati cumparat chitara.Invatati-le pe restul apoi chinuiti-va cu barree.

Acum sa continuam cu urmatorul tip de acorduri, acordurile minore.Acestea seamana foarte mult cu cele majore asa ca nu mai stau sa le impart in grupuri.

acorduri minore

Iata si acordurile minore.Acum ca v-am aratat ce acorduri sa cantati, mai ramane un singur lucru de facut.EXERSATI! Cat mai mult pana le prindeti corect si puteti trece de la un acord la altul, fara batai de cap.